Νέα & Εκδηλώσεις

12η Δράση της AXION HELLAS Δήμος Αλμωπίας-Νομός Πέλλας

12η Δράση της AXION HELLAS Δήμος Αλμωπίας-Νομός Πέλλας

Στην ακριτική Αλμωπία η 12η αποστολή της Axion Hellas. Στα ακριτικά χωριά του νομού Πέλλας και συγκεκριμένα στην Όρμα, στο Μοναστηράκι, στην Πολυκάρπη, στους Σαρακηνούς, στον Μεγαπλάτανο και στην Κορυφή, θα προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους οι εθελοντές της Axion Hellas, από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου, στην πρώτη ηπειρωτική δράση, από τις συνολικά 12 δράσεις που έχουν πραγματοποιήσει στην ακριτική κυρίως νησιωτική Ελλάδα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, η ομάδα της Axion Hellas, επέλεξε να πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη δράση της, σε προσφυγικές περιοχές της Ελλάδας όπως είναι η Αλμωπία του νόμου Πέλλας όπου εγκαταστάθηκαν εκατοντάδες πρόσφυγες το 1922.

Οι κάτοικοι των ορεινών χωριών που βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν (Βόρας) θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, από διακεκριμένους ιατρούς 20 διαφορετικών ειδικοτήτων, με εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο της δράσης της Axion Hellas, θα υλοποιηθούν πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα, «Θρησκεία, οικονομία, πολιτική, ιδεολογία : Μεγάλες τομές στην παγκόσμια ιστορία», ενώ για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την προσωπική του εμπειρία στην Αρκτική, θα μιλήσει στους μαθητές ο υπερμαραθωνοδρόμος και σύμβουλος κοινωνικής εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας της Deloitte, Μάριος Γιαννάκου.

Συνοδοιπόρος και σε αυτή την αποστολή της Axion Hellas, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Η γνωστή σεφ, πρέσβειρα της Ελληνικής κουζίνας, μαζί με τον τοπικό σύλλογο Μικρασιατών, θα πραγματοποιήσουν μια εξαιρετική γαστρονομική εκδήλωση με τίτλο: «Όλη η Μικρασία από Ανατολή σε Δύση ένα ταξίδι γεύσεων και παράδοσης».

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Α’ Βοηθειών «Γίνε και εσύ ήρωας», οι μικροί μαθητές θα μάθουν σημαντικούς τρόπους αντιμετώπισης πρώτων βοηθειών, ενώ στη δράση του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, «Σέβομαι τη διαφορετικότητα», τα παιδιά διδάσκονται από ολυμπιονίκες όχι μόνο ολυμπιακά αθλήματα αλλά και τον σεβασμό στη διαφορετικότητας. Η Axion Hellas στοχεύει στην αναβάθμιση των απομακρυσμένων περιοχών με έργα υποδομής και προς αυτή την κατεύθυνση, οι εθελοντές θα κατασκευάσουν και θα παραδώσουν παιδικές χαρές, στα χωριά της Αλμωπίας.

Η AxionHellas από το 2017, έχει υλοποιήσει αποστολές σε δεκάδες απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 11.000 ιατρικές εξετάσεις σε μικρούς και μεγάλους ακρίτες της χώρας μας.

Διαβάστε ακόμαRead more