Νέα & Εκδηλώσεις

12η Δράση της AXION HELLAS Δήμος Αλμωπίας-Νομός Πέλλας (19-23 Οκτωβρίου)

Με τις αποσκευές τους γεμάτες από τα χαμόγελα, την ευγνωμοσύνη και την ικανοποίηση των κατοίκων της ορεινής Αλμωπίας, αναχώρησαν μετά την ολοκλήρωση της 12ης δράσης από τον νομό Πέλλας, οι 80 εθελοντές της Axion Hellas.

Η πρώτη αποστολή που έλαβε χώρα στην ηπειρωτική Ελλάδα, ολοκληρώθηκε με σημαντικό έργο, καθώς οι εθελοντές γιατροί 17 διαφορετικών ειδικοτήτων, σε τρεις ημέρες, από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου, πραγματοποίησαν 1.442 ιατρικές εξετάσεις σε 447 κατοίκους έξι χωριών, της Πολυκάρπης, της Όρμας, του Μεγαπλατάνου, των Σαρακηνών, του Μοναστηρακίου και της Κορυφής.

Ενδεικτικά, 209 κάτοικοι εξετάστηκαν από τους οφθαλμιάτρους της Axion Hellas, 196 από τους καρδιολόγους, 146 υποβλήθηκαν σε υπέρηχους, 117 εξετάστηκαν από τον ορθοπεδικό. Επιπρόσθετα 58 ασθενείς δέχτηκε η ομάδα των οδοντιάτρων και 95 ακρίτες επισκέφθηκαν την εθελόντρια ενδοκρινολόγο. Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για το καρκίνο του μαστού και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη η εθελοντική ομάδα της Αxion Hellas, δέχτηκε στην κλινική μαστού 117 γυναίκες από την περιοχή της Αλμωπίας.

Στο πλαίσιο της δράσης της Axion Hellas, υλοποιήθηκαν πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα, «Θρησκεία, οικονομία, πολιτική, ιδεολογία: Μεγάλες τομές στην παγκόσμια ιστορία», ενώ για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την προσωπική του εμπειρία στην Αρκτική, μίλησε στους μαθητές ο υπερμαραθωνοδρόμος και σύμβουλος κοινωνικής εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας της Deloitte, Μάριος Γιαννάκου.

Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής δεν έγινε τυχαία, αλλά με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή. Η ομάδα της Axion Hellas, πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη δράση της, σε προσφυγικές περιοχές του νόμου Πέλλας όπου εγκαταστάθηκαν εκατοντάδες πρόσφυγες το 1922.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η γνωστή σεφ πρέσβειρα της Ελληνικής κουζίνας, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μαζί με τον τοπικό σύλλογο Μικρασιατών, πραγματοποίησε μια εξαιρετική γαστρονομική εκδήλωση με τίτλο: «Όλη η Μικρασία από Ανατολή σε Δύση ένα ταξίδι γεύσεων και παράδοσης».

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Α’ Βοηθειών «Γίνε και εσύ ήρωας», οι μικροί μαθητές διδάχθηκαν σημαντικούς τρόπους αντιμετώπισης πρώτων βοηθειών, ενώ στη δράση του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, «Σέβομαι τη διαφορετικότητα», τα παιδιά έμαθαν από ολυμπιονίκες όχι μόνο τα ολυμπιακά αθλήματα αλλά και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Συνολικά, περισσότερα από 600 παιδιά της ευρύτερης περιοχής, συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δράσεις που υλοποίησαν οι εθελοντές.

Η Axion Hellas με τη συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ και τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημέρωσε μικρούς και μεγάλους για την «Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο», ενώ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, οι κάτοικοι παρακολούθησαν σεμινάριο πυρόσβεσης.Συνοδοιπόρος της Αxion Hellas σε κάθε αποστολή, το «Όραμα Ελπίδα». Το μήνυμα δωρεάς μυελού των οστών έφτασε στις ακριτικές περιοχές της Αλμωπίας και πραγματοποιήθηκαν 50 εγγραφές νέων εθελοντών δοτών.

Η Axion Hellas στοχεύει στην αναβάθμιση των απομακρυσμένων περιοχών με έργα υποδομής και προς αυτή την κατεύθυνση, οι εθελοντές το επόμενο διάστημα θα κατασκευάσουν και θα παραδώσουν παιδικές χαρές, στα χωριά της Αλμωπίας.

 

 

Διαβάστε ακόμαRead more