Νέα & Εκδηλώσεις

Η θεατρική αναπαράσταση της “Δίκης του Κολοκοτρώνη” στο Ναύπλιο με την υποστήριξη της AxionHellas

Το Σάββατο 9/7, 1.500 κάτοικοι και επισκέπτες του Ναυπλίου, απόλαυσαν την εξαιρετική θεατρική απόδοση της Δίκης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, δραματοποιημένη από τους Ρέππα-Παθανασίου, με μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ηθοποιοί αποκλειστικά Έλληνες ποινικολόγοι, που έχουν διδαχθεί το έργο από τον σκηνοθέτη Σταύρο Καραγιάννη. Η παράσταση είχε ήδη ανέβει στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής, με πολύ θερμή υποδοχή από τον κόσμο.

Η Axion Hellas, θεωρώντας τη Δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, έργο ιδιαίτερα σημαντικό, τόσο για την καλλιτεχνική, όσο και για την παιδευτική του αξία, στήριξε και προώθησε, από την πρώτη στιγμή, την ιδέα να παρουσιαστεί αυτό στον ιστορικό τόπο, το φυσικό σκηνικό στο οποίο είχε λάβει χώρα η δίκη. Η ευκαιρία δόθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ναυπλίου που, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Γιάννη Βακαρέλη, «αγκάλιασε» την ιδέα, με τη στήριξη και του Δήμου Ναυπλίου.

Η Axion Hellas ήταν εκεί και σαν χορηγός, (στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών- πολιτιστικών δραστηριοτήτων της), ενώ μέγας δωρητής ήταν η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Είμασταν εκεί, στην Πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου, δίπλα στο κτήριο του Βουλευτικού (της πρώτης Βουλής των Ελλήνων) όπου είχε δικαστεί ο Θ. Κολοκοτρώνης και με μεγάλη ικανοποίηση παρακολουθήσαμε αυτό το μοναδικό έργο, που «μαγνήτισε» όσους το είδαν, με τα ισχυρά του μηνύματα, για τη σημασία της ορθής απονομής δικαιοσύνης, το ήθος του ακέραιου δικαστή και την υπέρτατη ανάγκη για εθνική ενότητα.

Είμαστε ευτυχείς που η Axion Hellas υπήρξε μέρος αυτής της μοναδικής προσπάθειας.

Διαβάστε ακόμαRead more