ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος

Βασίλης Πατέρας

O Βασίλης Πατέρας σπούδασε ναυτιλιακά στο Morley College του Λονδίνου και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο American College του Λονδίνου και επαγγελματικά δραστηριοποιείται στον τομέα της Ναυτιλίας. Έχει υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό στην ομάδα υποβρύχιων καταστροφών. Επίσης, είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στον αγώνα ανοιχτής θαλάσσης Round Britain 2008, κάτοχος του ρεκόρ Round of Britain και κατέλαβε την 6η θέση,στον πολύ γνωστό υπερατλαντικό αγώνα ιστιοπλοΐας,Atlantic Rally for Cruisers (ARC2011). Έχει συμμετάσχει ενεργά σε εθελοντικές δράσεις από το 2007, στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου σαν κυβερνήτης φουσκωτού και από το 2014 σαν Υπεύθυνος Πλεύσης σε εθελοντικές δράσεις.

Αντιπρόεδρος Α'

Μελίνα Τραυλού

Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας Neptune Lines Shipping and Managing Enterprises S.A., η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών οχημάτων. Συμμετέχει ενεργά στον εθελοντισμό και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ΑXION Hellas. Παράλληλα, είναι Γραμματέας του Προεδρείου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Malta International Shipowners Association, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μέλος του Greek National Committee του νηογνώμονα DNV-GL, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Hellenic Mutual War Risks Association (Bermuda) Limited, μέλος του Board of Trustees του Πανεπιστημίου Northeastern, και Επίτιμος Πρόξενος του Προξενείου της Δανίας στον Πειραιά. Η Μελίνα Τραυλού έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Northeastern στη Βοστώνη των ΗΠΑ και μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.

Αντιπρόεδρος B'

Αίγλη Ζέλλου

H Δρ. Ζέλλου σπούδασε ιατρική στο Georgetown University, όπου και έλαβε ειδικότητα στην Παιδιατρική. Αργότερα, έλαβε την υποειδικότητα της Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη και Διδακτορικό από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Εργάζεται στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, όπου είναι υπεύθυνη στον τομέα ηπατολογικών νοσημάτων και μεταμοσχεύσεων ήπατος και από το 2003 διευθύνει το Τμήμα Παιδικής Γαστρεντερολογίας του Νοσοκομείο Παίδων Μητέρα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις σαν παιδίατρος στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Γενικός Γραμματέας

Δωρόθεος Σαμολαδάς

Ο Δωρόθεος Σαμολάδας είναι εταιρικός δικηγόρος, συνδιοικητικός εταίρος της ελληνικής δικηγορικής εταιρείας Σαραντίτης από το 2004. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο εμπορικό δίκαιο στο University of Southampton. Κατατάσσεται ως συνιστάμενος Έλληνας επιχειρηματικός δικηγόρος, από όλους τους μεγάλους διεθνείς νομικούς καταλόγους (Chambers, Legal500, BestLawyers). Σύμφωνα με έρευνα του BestLawyers.com, επιλέχθηκε από τους συναδέλφους του ως δικηγόρος της χρονιάς 2013 για την Αθήνα στον τομέα των Συγχωνεύσεων & Εξαγορών. Κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου του, ο Δωρόθεος Σαμολαδάς ασχολείται εθελοντικάμε την AxionHellasως γενικός γραμματέας.

Αναπληρωτής γραμματέας

Φωτεινή Μπίνιου

Η Φωτεινή είναι Πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρίας «Αττική Ανάπλαση» από το 1995. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε όλο το φάσμα υπηρεσιών του real estate.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Πειραιά με ειδίκευση στο Marketing Management. Η αισθητική παίζει καθοριστικό ρόλο στην δουλειά της και γι’ αυτό το δεύτερο πτυχίο της επέλεξε να το πάρει από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.
Από το 1997 ασχολείται με την αυτογνωσία και τη κατανόηση της δυναμικής που διέπει τις ανθρώπινες σχέσεις καθώς και την ψυχολογία των ανθρωπίνων συστημάτων.
Την εμπειρία της έφερε στην Axion Hellas της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνη εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων.

Ταμίας

Έφφη Στρατάκη

H Έφφη Στρατάκη έχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Amherst College στη Μασαχουσέτη και MBA από το London Business School. Από την αποφοίτησή της και μετά, εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση όπου είναι υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας. Συνεχίζει επίσης να εργάζεται ως σύμβουλος επενδύσεων στο οικογενειακό γραφείο, με έμφαση στην Angel Investing.
Παράλληλα, η Έφφη είναι στο διοικητικό συμβούλιο και ενεργό μέλος του Ιδρύματος Δεσμός (www.desmos.org). Από το 2012 εκπροσωπεί την οικογένειά της στο Φιλανθρωπικό Τμήμα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και από το 2018 συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Συν-ένωσις», – Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού (www.syn-enosis.gr). Τέλος, είναι μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής – ΕΛΙΑΜΕΠ.

Αναπληρωτής ταμίας

Ιωάννα Μαρτίνου

Η Ιωάννα Μαρτίνου είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών. Σπούδασε στη Βοστώνη Ιστορία Τέχνης και Fine Arts, στο Πανεπιστήμιο Tufts και στο Boston Museum School of Fine Arts.
Ασχολείται με την οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση όπου δραστηριοποιείται και στο τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CSR) της εταιρείας.
Συμμετέχει ως εθελόντρια στην Επιτροπή της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.
Από το 2017, συμμετέχει ενεργά στις εθελοντικές δράσεις Axion Hellas.

Σύμβουλος ΔΣ

Πρίγκιπας Νικόλαος

Ο Πρίγκιπας Νικόλαος είναι απόφοιτος Διεθνών Σχέσεων από το πανεπιστήμιο BrownUniversityτων Η.Π.Α. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, υπηρέτησε για ένα έτος στον Βρετανικό Στρατό, ως ανθυπολοχαγός του συντάγματος Συντάγματος Ιππικού, Royal Scots Dragoon Guards. Έχει εκτεταμένη εμπειρία στον τραπεζικό τομέα όσο και στον τομέα των επικοινωνιών, καθώς και στη συμβουλευτική επιχειρήσεων. Τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στη φωτογραφία, πραγματοποιώντας εκθέσεις φωτογραφίας στο Λονδίνο, την Ντόχα και τη Μελβούρνη. Ο Πρίγκιπας Νικόλαος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Knightsbridge Schools International, το οποίο ιδρύθηκε το 2008 για να αναπτύξει και να λειτουργήσει ένα δίκτυο διεθνών σχολείων σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί ενεργό μέλος της Axion Hellas από τη στιγμή της ίδρυσής της.

Axion Hellas © 2019. All rights reserved.