Νέα & Εκδηλώσεις

Axion Hellas: Στρατηγικό Σχέδιο για την αναβίωση του ιστορικού οικισμού Χωριό της Χάλκης αφιλοκερδώς από την Deloitte

Στο Μουσείο Μπενάκη, παρουσιάστηκε από την Deloitte το Στρατηγικό Σχέδιο για την αναβίωση του ιστορικού οικισμού Χωριό της Χάλκης, το οποίο περιλαμβάνει και τη μελέτη γύρω από τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις που δύνανται να προκύψουν από την εφαρμογή του.

Η Deloitte εκπόνησε το συγκεκριμένο Στρατηγικό Σχέδιο στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, σε συνεργασία με τον Δήμο Χάλκης και την Axion Hellas.

Στην ομιλία της η πρόεδρος της Axion Hellas Σάντη Κορμά, δήλωσε πως, «το έργο της αναβίωσης του Χωριού της Χάλκης, ξεκίνησε από πρωτοβουλία της Deloitte κατά τη διάρκεια της 11ης αποστολής μας στο νησί, το 2022. Με την Deloitte μοιραζόμαστε κοινές αξίες και ένα κοινό όραμα που αφορά ακριβώς τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε υπηρεσίες στην κοινωνία». Στην ομιλία του ο CEO της Deloitte Ελλάδος, κος Δημήτρης Κουτσόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Deloitte, στηρίζει την τοπική κοινωνία για να οικοδομήσει ένα βιώσιμο μέλλον και να ενισχύσει την τzουριστική της αξία, προτείνοντας ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα μετασχηματίσει τη Χάλκη σε ένα πρότυπο οικοσύστημα προορισμού τέχνης και πολιτισμού». Η κα Μαρία Ζιούβελου Marketing, Communications & CSR Leader της Deloitte Ελλάδος στην δική της παρέμβαση σημείωσε: «Το Στρατηγικό Σχέδιο για τη Χάλκη αποτελεί ένα απτό παράδειγμα της προσφοράς και του ρόλου των ιδιωτικών εταιρειών να αναλαμβάνουν δράση έναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία. Στόχος και επιθυμία μας στην Deloitte είναι η Αστυπάλαια και η Χάλκη να αποτελέσουν σημεία αναφοράς και παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες περιοχές της Ελλάδος». Ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Ευάγγελος Γ. Φραγκάκης συγκινημένος ανέφερε: «Ευτυχώς για εμάς γίνεται μια σημαντική εθελοντική προσπάθεια από φορείς, όπως η Deloitte Ελλάδος και η Axion Hellas, οι οποίοι κινητοποιούνται με στόχο να επανεντάξουν στη σύγχρονη ζωή αυτό το εύθραυστο τμήμα της κληρονομιάς μας».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο ειδικός σύμβουλος Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημήτριος Κόλλιας, ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Ευάγγελος Γ. Φραγκάκης.

Διαβάστε ακόμαRead more