Νέα & Εκδηλώσεις

Βόρεια Τζουμέρκα - Δήμος Πραμάντων: Η 15η αποστολή της Axion Hellas ξεκίνησε!

Οι εθελοντές μας βρίσκονται ήδη στα Βόρεια Τζουμέρκα και θα είναι εκεί έως τις 2 Δεκεμβρίου, παρέχοντας στους κατοίκους ιατρικές εξετάσεις, καθώς και, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι που ζουν σε 24 ορεινά χωριά που βρίσκονται στους πρόποδες της κορυφής Στρογγούλας, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, από διακεκριμένους ιατρούς 17 διαφορετικών ειδικοτήτων, με εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Με βάση το χωριό Πράμαντα, όπου θα εγκατασταθούν τα ιατρεία, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του δήμου Βορείων Τζουμέρκων και συγκεκριμένα των δημοτικών ενοτήτων Συρράκου, Κατσανοχωρίων, Πραμάντων, Τζουμέρκων, Βαθυπέδου, Ματσουκίου και Καλαρρυτών θα επισκεφθούν τους εθελοντές γιατρούς και θα υποβληθούν, όσοι επιθυμούν, σε ιατρικές και μικροβιολογικές εξετάσεις.

Στο πλαίσιο της 15ης δράσης της Axion Hellas, θα υλοποιηθούν ενδιαφέρουσες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Μέσα από το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα Α’ Βοηθειών «Γίνε και εσύ ήρωας», οι μικροί μαθητές θα μάθουν σημαντικούς τρόπους αντιμετώπισης πρώτων βοηθειών, με το πρόγραμμα «ασφαλές άγγιγμα», θα ενημερωθούν για τις κακοποιητικές συμπεριφορές, ενώ στην κοινή δράση της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, «Σέβομαι τη διαφορετικότητα, Αγαπώ τον Αθλητισμό»,  τα παιδιά διδάσκονται από ολυμπιονίκες, όχι μόνο ολυμπιακά αθλήματα αλλά και τον σεβασμό στη διαφορετικότητας.

Οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία» του ιδρύματος  Robert F. Kennedy Human Rights, που υλοποιείται στη χώρα μας από το ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη και στο πλαίσιο εκπαίδευσης για τη βιωσιμότητα και τον σεβασμό προς το περιβάλλον, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, θα ενημερωθούν για τη σημασία της κομποστοποίησης και θα συμμετάσχουν στο καλλιτεχνικό εργαστήρι με την εικαστικό Ειρήνη Βεργίτση.  

Στα χωριά των Βορείων Τζουμέρκων, θα παραστεί  μαζί με την Axion Hellas και ο παγκόσμιος υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes, ο οποίος θα μιλήσει στους κατοίκους για τις εμπειρίες του και θα τρέξει μαζί τους 3χλμ αγώνα ανώμαλου δρόμου. Συνοδοιπόρος και σ’ αυτή την αποστολή της Axion Hellas, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Η γνωστή σεφ, πρέσβειρα της Ελληνικής κουζίνας, μαζί με τις γυναίκες της περιοχής θα πραγματοποιήσουν ένα μαγικό ταξίδι γεύσης και παράδοσης, με τοπικά προϊόντα και συνταγές. Μια αξέχαστη «Βραδιά Κωμωδίας», υπόσχεται ο κωμικός Λάμπρος Φισφής και η «Βασίλισσα των Πάντων» θα ταξιδέψει τα παιδιά στον κόσμο της φαντασίας, όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Η Axion Hellas από́ το 2017 μέχρι σήμερα έχει  υλοποιήσει 14 αποστολές σε δεκάδες απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 35.378 ιατρικές εξετάσεις σε μικρούς και μεγάλους ακρίτες της χώρας μας.
 
Μπορείτε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω κανάλια επικοινωνίας της Axion Hellas, προκειμένου να ενημερώνεστε για το έργο των εθελοντών:
 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/axion-hellas/
 
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCHGdMEeaocV4RbGeoS6be3A
 
Facebook: https://www.facebook.com/axionhellas
 
Instagram: https://www.instagram.com/axionhellas/  

Διαβάστε ακόμαRead more