Νέα & Εκδηλώσεις

10η δράση της Axion Hellas στην Ιθάκη

Η Axion Hellas πραγματοποίησε την πρώτη ολοκληρωμένη δράση της μετά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων, λόγω covid. Το προηγούμενο διάστημα, δεν παρέμεινε αδρανής, αλλά προσέφερε υπηρεσίες στον εκπαιδευτικό τομέα καθώς και δωρεές από απόσταση.

Στο τέλος Οκτωβρίου (27-31/10/2021) ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του Δήμου Ιθάκης, επανήλθε με μια πλήρη δράση στο νησί του Ιονίου.

Ογδόντα επτά (87) εθελοντές με ιατρούς δέκα επτά (17) ειδικοτήτων εξέτασαν 500 κάτοικους και πραγματοποίησαν σχεδόν χίλιες (1000) ιατρικές πράξεις. Επιπλέον, σε συνεργασία με δωρήτρια εταιρεία πραγματοποίησε δωρεάν προσφορές ακουστικών βαρηκοΐας σε 16 κάτοικους, συνολικής αξίας 25.000 ευρώ. Τέλος η Axion Hellas, αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων, δώρισε έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ιθάκης.

Η ομάδα των εκπαιδευτικών ολοκλήρωσε ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, σε συνεργασία με τρεις (3) Ολυμπιονίκες και σημαντικούς φορείς, αφήνοντας ένα αποτύπωμα οργανωμένης στήριξης της τοπικής κοινωνίας στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας έναντι του Covid-19.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Δ.Σ. Σάντη Κορμά, «Με τη δράση της Ιθάκης, η Axion Hellas συνεχίζει τη δυναμική πορεία της, συμβάλλοντας με την παρουσία της στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της ακριτικής Ελλάδας. Με προσήλωση στις αρχές, στο ήθος, και στους ευγενείς στόχους του εθελοντισμού και με στήριγμα μόνον τους εθελοντές και τους ιδιώτες δωρητές της, η Axion Hellas υπόσχεται ακόμη περισσότερα για το μέλλον».

Διαβάστε ακόμαRead more