ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διοικητικό Συμβούλιο

Βασίλης Πατέρας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σπούδασε Ναυτιλιακά στο Morley College (DM) London και Business Administration BA στο American College of London (ACL), και  επαγγέλματικα ασχολείται με τον τομέα της Ναυτιλίας.

Είναι έφεδρος ΟΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού. Είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ταχύπλοων Ανοικτής Θάλασσας(ROB 2008)και κάτοχος του ρεκόρ Γύρου Βρετανίας.

Έχει πάρει την 6η θέση Γενικής κατάταξης στον Διεθνή Αγώνα Ιστιοπλοΐας περάσματος Ατλαντικού  (ARC 2011).

Ενεργοποιείται στον εθελοντισμό από το 2007, στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου σαν κυβερνήτης φουσκωτού και από το 2014 σαν Υπεύθυνος Πλεύσης.

Αίγλη Ζέλλου

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ A'

Παιδίατρος –Παιδογαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος

Σπούδασε Ιατρική στο Georgetown University στην Ουάσιγκτον.  Έλαβε την ειδικότητα της Παιδιατρικής στο Georgetown University και μετά την υποειδικότητα της Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας και Διατροφής στο Johns Hopkins University στην Βαλτιμόρη. Διετέλεσε Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Johns Hopkins. Έχει διδακτορικό (PhD) από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Από το 2002 εργάζεται στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Νοσ. Παίδων “Η Αγία Σοφία”, υπεύθυνη ηπατολογικών νοσημάτων και μεταμοσχεύσεων ήπατος και από το 2003 διευθύνει το Τμήμα Παιδ. Γαστρεντερολογίας του Νοσ. Παίδων Μητέρα. Τα τελευταία τρία χρόνια ενεργοποιείται εθελοντικά σαν παιδίατρος στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Δημήτρης Καρδούλας

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ B'

Ειδικός στην απεικόνιση αγγείων.

Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και απέκτησε BSc και μετά Master (MSc) σε Biomedical Engineering από το University οf Strathclyde στη Γλασκόβη της Σκωτίας. Απέκτησε Διδακτορικό (PhD) στην ιατρική απεικόνιση από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει 50 δημοσιεύσεις σε ξένα και ελληνικά περιοδικά και 100 συμμετοχές σε στρογγυλά τραπέζια με αντικείμενο την αγγειοχειρουργική και την απεικόνιση των αγγείων.

Διδάσκει στο μεταπτυχιακό Master της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα την αγγειοχειρουργική και ενδαγγειακές τεχνικές (endovascular techniques), στο προπτυχιακό, στο μεταπτυχιακό Master με θέμα την υπερηχογραφική και λειτουργική απεικόνιση για την πρόληψη και διάγνωση των αγγειακών παθήσεων της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Από το 1986 μέχρι σήμερα ασχολείται με την αναίμακτη διαγνωστική των αγγειακών παθήσεων και εργάζεται στην Ευρωκλινική Αθηνών, Ψηφιακή Τομοσύνθεση, Καρδιολογικό Αθηνών, και Βιοδιάγνωση.

Dorotheos Samoladas

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Dorotheos Samoladas is a corporate lawyer, managing partner of the Greek law firm, Sarantitis, since 2004. He is a graduate of the Faculty of Law of the University of Athens and has also completed post-graduate studies in commercial law, in the UK (LL.M Soton).

Dorotheos Samoladas has been practicing law since 1993 and is a member of the Athens Bar and the InternaIonal Bar Association, with a wide-ranging practice in corporate law, mergers and acquisitions, restructuring and general commercial law, advising and representing mainly corporate clients in such transactions. He is ranked as a recommended Greek business lawyer, by all major international legal directories (Chambers, Legal500, Best Lawyers). According to the research of BestLawyers.com, he was selected by his peers, as Lawyer of the Year 2013, for Athens, in the practice area of Mergers & Acquisitions.

Dorotheos Samoladas has been appointed as a BoD member, in various companies, including an appointment by the Hellenic Financial Stability Fund, as an independent member, in the BoD of the New TT Postbank. Since 2014, he has been a BoD member of the multinational industrial Group M.J.Maillis (Luxembourg). He is also a BoD member of the Aegean Film Festival (AFF), the non-profit society organising and operating the international film festival, in Patmos and other Aegean islands.

Σέργιος Αρνιακός

ΤΑΜΙΑΣ ΔΣ

Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Imperial College of London και συνέχισε με μεταπτυχιακά σε Marine Engineering στο University College of London και σε οικονομικά στο City University Business School.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη ABN AMRO στο ναυτιλιακό τμήμα και στη συνέχεια εργάστηκε ως trader παραγώγων στην Knight Capital στο Λονδίνο.

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος διαπραγμάτευσης μετοχών και παραγώγων της Πειραιώς Χρηματιστηριακής, θέση την οποία διατήρησε για έντεκα χρόνια. Από το 2015 εργάζεται ως στέλεχος στην ναυτιλιακή εταιρεία Neptune Lines.

Έχει ιδιαίτερη σχέση με τη θάλασσα και τα μηχανοκίνητα σκάφη με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας και έχει συμμετάσχει εθελοντικά ως κυβερνήτης σε διάπλους σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους.

HRH Prince Nikolaos

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΣ

Melina Travlos

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΣ

Η Μελίνα Τραυλού είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας Neptune Lines Shipping and Managing Enterprises S.A., η οποία δραστηριοποιείται πάνω από τέσσερις δεκαετίες στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών οχημάτων.

Η Μελίνα Τραυλού είναι Γραμματέας του Προεδρείου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και μέλος του Greek National Committee του νηογνώμονα DNV-GL. Είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Hellenic Mutual War Risks Association (Bermuda) Limited, καθώς και μέλος του Board of Trustees του Πανεπιστημίου Northeastern της Βοστώνης. Είναι Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Malta International Shipowners Association. Από το 2009 διατελεί Επίτιμος Πρόξενος του Προξενείου της Δανίας στον Πειραιά.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, είναι ιδρυτικό μέλος και Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, καθώς και ιδρυτικό μέλος της ΑXION Hellas. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Northeastern στη Βοστώνη των ΗΠΑ και μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.

Σάντη Κορμά

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΣ

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα της παιδιατρικής στην Α Πανεπιστημιακή Κλινική Νος. Παίδων Αγία Σοφια. Απο το 2007 έως σήμερα είναι επιμελήτρια της Παιδιατρικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ. Απο το 2012 μετέχει ενεργά σε εθελοντικές ομάδες προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών σε κατοίκους ακριτικών νησιών.

Γιώργος Κ. Χαρώνης

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΣ

Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε την ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο Louisville και υποειδικότητα στην αισθητική και επανορθωτική χειρουργική των βλεφάρων, του οφθαλμικού κόγχου και της δακρυικής συσκευής στο UCLA στις ΗΠΑ. Είναι διπλωματούχος του American Board of Ophthalmology, Fellow της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας και Visiting Professor Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο UCLA. Είναι διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (PhD) και συνιδρυτής του Ιατρικού Κέντρου Οφθαλμολογίας Athens Vision.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Οφθαλμικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής και είναι Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας.

Θέλω να γίνω Μέλος
της Axion Hellas

Θέλω να γίνω Υποστηρικτής

Χρειάζομαι
την βοήθειά σας