6η Αποστολή: ΨΑΡΑ – ΒΟΛΙΣΣΟΣ ΧΙΟΥ 19.09 – 23.09.2018

Πιστοί στην υπόσχεση τους οι εθελοντές της Axion Hellas για δεύτερη φορά, προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, στους κατοίκους της βόρειας Χίου στο δήμο Αμανής και των Ψαρών κατά τη διάρκεια του 6ου Διάπλου που έλαβε χώρα στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Η  πολυμελής ομάδα των εθελοντών αποτελούμενη από 45 γιατρούς, 10 νοσηλευτές, 47 εθελοντές γενικών καθηκόντων και 24 άτομα που συμμετείχαν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, έφτασαν αρχικά στα Ψαρά όπου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε 130 κατοίκους του ακριτικού νησιού. Το ταξίδι συνεχίστηκε στην βόρεια Χίο και συγκεκριμένα στην Βολισσό όπου 500 περίπου κάτοικοι δέχτηκα τη φροντίδα των εθελοντών.

Η Axion Hellas στην έκτη αποστολή της συνεργάστηκε με σημαντικές οργανώσεις, ιδρύματα και εταιρείες όπως το  «’Ιδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», ο «Oργανισμός RobertF.KennedyHumanRights», η «Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας», όπως επίσης με την ένωση  «Μαζί για το Παιδί», το ινστιτούτο διατροφής «Prolepsis», τη «WWF», την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος  «HELMEPA», την εταιρεία υψηλής τεχνολογίας «ΜΟΡΤΙL» και το «Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας», προκειμένου να ενημερώσει, να ψυχαγωγήσει και να εκπαιδεύσει τα παιδιά και τους γονείς που ζουν σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές. Για  άλλη μία φορά ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας» ενημέρωσε τους κατοίκους για το πώς μπορούν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών και να σώσουν ζωές καθώς και ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «ΜΑΝΑ» που προσφέρει δωρεάν υποστηρικτικές υπηρεσίες φροντίδας από εξειδικευμένους επαγγελματίες με εμπειρία στη φροντίδα ασθενών με καρκίνο, που βοηθούν στηνεπανασύνδεση γυναικών που έχουν βιώσει την ασθένεια με τον κανονικό ρυθμό ζωής.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της AxionHellas, ανακαινίστηκε πλήρως με την ουσιώδη χορηγία του κου Αθανάσιου Μαρτίνου και της κας Μελίνας Τραυλού το στρατιωτικό φυλάκιο των Ψαρών, το οποίο παραδόθηκε  από τον πρόεδρο της Axion Hellas Βασίλη Πατέρα, παρουσία του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Η αποστολή στα βόρεια νησιά του Αιγαίου έκλεισε  με τη συναυλία του κουιντέτο «Φάρος» το οποίο αποτελείται από τους κορυφαίους  μουσικούς της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο ιστορικό σχολείου της Βολισσού.