5η Δράση : Το ταξίδι της Axion Hellas συνεχίστηκε στην Ανάφη

Ξημερώματα Κυριακής η ομάδα της Axion Hellas, αναχώρησε για Ανάφη. Η υποδοχή που επιφύλασσαν οι κάτοικοι ήταν συγκινητική. Όπως σε κάθε δράση, η πρώτη μας μέριμνα είναι να στήσουμε τα ιατρεία και τις αίθουσες των εκπαιδευτικών μας δράσεων.

Οι πρώτοι κάτοικοι της Ανάφης έφτασαν για τις Μικροβιολογικές εξετάσεις και τα Ιατρεία διαφορετικών ειδικοτήτων. Με τη βοήθεια ιατρών και μη εθελοντών στήθηκαν τα εξής ιατρεία: Παιδιατρικό / Παιδογαστρεντερολογικό, Παθολογικό, Γυναικολογικό: τέστ Pap, υπερηχογράφημα, Πνευμονολογικό-σπειρομέτρηση, Καρδιολογικό-triplex καρδιάς, ΗΚΓ , Eνδοκρινολογικό-υπερηχογράφημα θυρεοειδούς, Γαστρεντερολογικό/Ηπατολογικό, Γενικής Χειρουργικής, Χειρουργικής μαστού- υπερηχογράφημα μαστού, Υπερήχων συμπαγών οργάνων-αγγείων, Οφθαλμολογικό, Πλαστικής χειρουργικής, Δερματολογικό, Ορθοπεδικό, Ουρολογικό, Ωτορινολαρυγγολογικό, Νευρολογικό και Ψυχικής υγείας και Οδοντιατρικό.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την πολιτιστική μας ατζέντα που περιελάμβανε Ομιλία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ασφαλή περιαγωγή στο διαδίκτυο, μαθήματα τοξοβολίας με την Ολυμπιονίκη Τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση, εκπαιδευτική δράση της Moptil όπου τα παιδιά με τη βοήθεια της τεχνολογίας 3D animation και tablets μπόρεσαν να περιηγηθούν στην Αρχαία Ελλάδα και ομιλία για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην ανάπτυξη και την καθημερινότητα των παιδιών από τη διαιτολόγο Χριστίνα Κωστάρα. Δε θα μπορούσε να λείψει η απασχόληση των παιδιών με δημιουργικές δραστηριότητες όπως το θεατρικό παιχνίδι με την Εύχαρις Παπαιωάννου και  η εικαστική δημιουργία με τη Θεοδώρα Βαφιαδάκη. Με έμπνευση τα γλυπτά της καλλιτέχνη Α. Αθανασιάδη , η οποία δημιουργεί κατασκευές από χαρτόκουτα, ξύλα και άλλα ετερόκλητα αντικείμενα που βρίσκει τυχαία σε παραλίες και ταρσανάδες , τα παιδιά δημιούργησαν μικρές εικαστικές συνθέσεις. Τα παιδιά έτσι έμαθαν πως να δίνουν ζωή σε φθαρμένα εκ πρώτης όψεως αντικείμενα.

Αξέχαστο θα μας μείνει το ευχαριστήριο γλέντι που στήθηκε για την ομάδα το τελευταίο μας βράδυ στην Ανάφη.