5η δράση : Η αποστολή της Axion Hellas ξεκίνησε με πρώτο προορισμό τη Σχοινούσα

Η 5η μας δράση πραγματοποιήθηκε με πρώτο προορισμό, τη Σχοινούσα. Το ταξίδι μας ξεκίνησε στις 28 Απριλίου, ξημερώματα όπου η ομάδα συγκεντρώθηκε στην Ανάβυσσο. Αφού έγινε ενδελεχής έλεγχος για την ασφάλεια και την ομαλή έκβαση του διάπλου αναχωρήσαμε για το πανέμορφο νησί με πλωτά μέσα. Τα ταξίδι διήρκησε 6 ώρες. Η υποδοχή μας στο νησί συγκινητική. Η δουλειά μας όμως ξεκινάει μόλις αποβιβαστούμε. Η μεταφορά των υλικών και το στήσιμο των ιατρείων και των αιθουσών για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα καθώς η πρώτη εκπαιδευτική δράση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα.

 Έχουμε ονομάσει το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα “Είμαστε όλοι αληθινοί ηρωες”, καθώς θέλουμε να εκπαιδεύσουμε μικρούς και μεγάλους  σε αξίες και ιδανικά που θα βοηθήσουν το κοινωνικό σύνολο. Οι φορείς που μας υποστηρίζουν στο πολιτιστικό έργο μας είναι οι ακόλουθοι: Βρετανικό Συμβούλιο Ελλάδος, Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Robert F. Kennedy Foundation Human Rights, Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Σύλλογος Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ κ η διατροφολόγος Κα Χ. Κωστάρα.

Η επόμενη μέρα ξεκίνησε με μικροβιολογικές εξετάσεις και τα ιατρεία διαφορετικών ειδικοτήτων για τους κατοίκους της Σχοινούσας. Τα ιατρεία ήταν τα ακόλουθα:  Παιδιατρικό/Παιδογαστρεντερολογικό, Παθολογικό, Γυναικολογικό, Πνευμονολογικό, Καρδιολογικό, Ενδοκρινολογικό, Γαστρεντερολογικό, Γενικής Χειρουργικής, Χειρουργικής Μαστού, Υπερήχων συμπαγών οργάνων-αγγείων, Οφθαλμολογικό, Πλαστικής Χειρουργικής, Δερματολογικό, Ορθοπεδικό, Ουρολογικό, Ωτορινολαρυγγολογικό, Νευρολογικό κ Ψυχικής Υγείας και Οδοντιατρικό.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την πολιτιστική μας ατζέντα που περιελάμβανε Ομιλία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ασφαλή περιαγωγή στο διαδίκτυο, μαθήματα τοξοβολίας με την Ολυμπιονίκη Τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση, εκπαιδευτική δράση της Moptil όπου τα παιδιά με τη βοήθεια της τεχνολογίας 3D animation και tablets μπόρεσαν να περιηγηθούν στην Αρχαία Ελλάδα και ομιλία για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην ανάπτυξη και την καθημερινότητα των παιδιών από τη διαιτολόγο Χριστίνα Κωστάρα. Δε θα μπορούσε να λείψει η απασχόληση των παιδιών με δημιουργικές δραστηριότητες όπως το θεατρικό παιχνίδι με την Εύχαρις Παπαιωάννου και  η εικαστική δημιουργία με τη Θεοδώρα Βαφιαδάκη. Με έμπνευση τα γλυπτά της καλλιτέχνη Α. Αθανασιάδη , η οποία δημιουργεί κατασκευές από χαρτόκουτα, ξύλα και άλλα ετερόκλητα αντικείμενα που βρίσκει τυχαία σε παραλίες και ταρσανάδες , τα παιδιά δημιούργησαν μικρές εικαστικές συνθέσεις. Τα παιδιά έτσι έμαθαν πως να δίνουν ζωή σε φθαρμένα εκ πρώτης όψεως αντικείμενα.

Η μέρα ολοκληρώθηκε με την περιβαλλοντική δράση του Let’s do it Greece, Καθαρισμός παραλίας. Συγκεκριμένα όλα τα μέλη της ομάδας μας καθάρισαν τις παραλίες Γερολιμιώνας, Φύκιο, Ψιλή Αμμος, Αλμυρός, Φουντάνα, Πουρί και Λειβάδι Σχοινούσας.

Άλλη μία μέρα προσφοράς τελείωσε με να όμορφο δείπνο στην παραλία Λιβάδια.