Η 4η αποστολή της ΑXION Hellas στο Μεγανήσι, Καστό και Κάλαμο

Η Axion Hellas  έκανε για άλλη μία φορά τη διαφορά και πραγματοποίησε μία αποστολή ψυχής στο Μεγανήσι, τον Καστό και τον Κάλαμο στις 8-11 Μαρτίου, 2018. Η ομάδα των 101 εθελοντών έχοντας βάση το Μεγανήσι πραγματοποίησε ιατρικές εξετάσεις και επιμορφωτικές εκδηλώσεις για τους κατοίκους των νησιών. Συγκεκριμένα στον Καστό πραγματοποίηθηκαν και κατοίκον ιατρικές επισκέψεις.  

Η ανταπόκριση των κατοίκων στο κάλεσμα της Axion Hellas  ήταν συγκινητική καθώς η πρόσβαση τους σε ιατρικούς ελέγχους είναι περιορισμένη.Η αποστολή αυτή αποτέλεσε την 4η δράση της Axion Hellas, κατα τη διάρκεια της οποίας διενεργήθηκαν 1736 ιατρικές πράξεις με τη δυναμική συμμετοχή 50 ιατρών και 8 νοσηλευτών.  Τα ιατρεία που στήθηκαν αποτελούνταν από τις παρακάτω ειδικότητες: παιδιατρικό, παθολογικό, καρδιολογικό, πνευμονολογικό, ενδοκρινολογικό, οφθαλμολογικό, γαστρεντερολογικό, γενικής χειρουργικής, ουρολογικό, ΩΡΛ, γυναικολογικό, οδοντιατρικό, μικροβιολογικό, ορθοπεδικό, νευρολογικό κ ψυχικής υγείας. 

Επίσης διενεργήθηκαν εξετάσεις όπως  τέστ Pap, σπειρομέτρηση, triplex καρδιάς, υπερηχογράφημα θυρεοειδούς, υπερηχογράφημα μαστού και υπέρηχος συμπαγών οργάνων και αγγείων. 

Η πολιτιστική και εκπαιδευτική ατζέντα της ομάδας δημιουργήθηκε με επίκεντρο τα παιδιά και τους γονείς. Τόσο οι μαθητές όσο και η εκπαιδευτική κοινότητα του Μεγανησίου και του Κάλαμου ανταποκρίθηκαν ολόψυχα. Το πρόγραμμα “Είμαστε όλοι αληθινοί ηρωες”, είχε στόχο να αφυπνίσει τα παιδιά ως πρός την προσωπική τους ταυτότητα, την έννοια της φιλίας και του σεβασμού και την αξία της κοινότητας στην οποία ανήκουν μέσα από  βιωματικά και διασκεδαστικά παιχνίδια με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου Ελλάδος. 

Στο πλαίσιο αυτό η Axion Hellas συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Μαριάννας B. Βαρδινογιάννη και το Ίδρυμα Robert F. Kennedy Foundation Human Rights για το πρόγραμμα “Λέμε την αλήθεια στην Εξουσία” , με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας  και το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος κατά του σχολικού εκφοβισμού με βάση τις ολυμπιακές αξίες και με τη θεατρολόγο Κα. Ε. Παπαϊωάννου που βοήθησε τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από θεατρικό παιχνίδι. Οι γονείς παρακολούθησαν ομιλίες και ενημέρωση από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  σχετικά με την ασφαλή διαδικτυακή χρήση, το Σωματείο ΕΛΙΖΑ  σχετικά με την παιδική κακοποίηση  και την Ειδική Διατροφολόγο Κα Χ. Κωστάρα σχετικά με την ισσοροπημένη διατροφή γαι μικρούς και μεγάλους. 

Στο πλάι της Axion Hellas, βρέθηκε για άλλη μία φορά ο Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ όπου πραγματοποίησε ενημέρωση σχετικά με την αναγκαιότητα της προσφοράς μυελού των οστών και εγγραφή νέων εθελοντών δοτών.

Συγκινητική ήταν η παράδοση της νέας παιδικής χαράς Μεγανησίου που αποτέλεσε έργο της Axion Hellas με την ευγενική χορηγία της Neptune Lines, παρουσία σύσσωμης της δημοτικής αρχής Μεγανησίου,το Δήμαρχο Μεγανησίου Κο Π. Δάγλα, κατοίκους του νησιού, το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λευκάδας & Ιθάκης Θεόφιλο που τέλεσε αγιασμό και τον Αντιπεριφεριάρχη Λευκάδας Κο Θ. Χαλικιά. Η ομάδα δεν παραλείπει σε καμία δράση, να προσφέρει σχολικό εξοπλισμό και φάρμακα τα οποία δίνονται με την ευγενική χορηγία του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. 

Η Axion Hellas ήδη προετοιμάζεται για τον επόμενο δίαπλου της ομάδας που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου με 6 Μαίου, στη Σχοινούσα, τη Θηρασιά, την Κάσο, την Ανάφη και την Κάρπαθο. Με εφόδια την προσφορά και την αγάπη για το συνάνθρωπο και τη ζωή, η Axion Hellas θα προσπαθήσει να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες καθημερινότητας και ένα βιώσιμο περιβάλλον για τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών.