Η 3η αποστολή της AxionHellas σε Ψαρά και Βόρειο Χίο

Η 3η αποστολή της Axion Hellas ξεκίνησε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου με 40 καταξιωμένους ιατρούς και 57 εθελοντές. Στόχος ήταν η βελτίωση υποδομών καίριας σημασίας για την καθημερινότητα των κατοίκων, ενώ παράλληλα διοργανώθηκαν ομιλίες και εκδηλώσεις επιμορφωτικού χαρακτήρα. Μέχρι και την Κυριακή 24 Μαρτίου επισκέφθηκαν τα νησιά Ψαρά και Χίος, συγκεκριμένα τη Βολισσό όπου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις παιδιών και ενηλίκων από ιατρική ομάδα 22 διαφορετικών ειδικοτήτων. Συνολικά εξετάστηκαν 669 ασθενείς και έγιναν 300 αιμοληψίες.

Oι κάτοικοι των Ψαρών και της Βολισσού μπόρεσαν να εξεταστούν στα ιατρεία που έστεισε η ομάδα της Axion Hellas και να γίνουν και εθελοντές δότες μυελού. Η Axion Hellas συνεργάστηκε με το ίδρυμα της Κας Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ στην ενημέρωση για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών.

Ο κύριος πυλώνας της αποστολής ήταν οι ιατρικές εξετάσεις άλλα με κεντρικό μήνυμα το “We Support Society”, η Αxion Ηellas συνέβαλε στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων με παραπάνω από έναν τρόπους.

Στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο Ψαρών και Βολισσού παραδόθηκε σχολικός, υλικοτεχνικός εξοπλισμός, δωρεάς Axion Hellas και SkyExpress. Επίσης το πρόγραμμα “Όλοι μαζί μπορούμε” του τηλεοπικού σταθμού ΣΚΑΙ, δώρισε φάρμακα και υγειονομικό υλικό στους ιατρικούς σταθμούς των νησιών και ο δήμος Ψαρών έλαβε 2 σάρωθρα καθαριότητας από την Αxion Ηellas. Με τη δωρεά της Neptune Lines και της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ , ανακαινίστηκε το στρατιωτικό φυλάκιο των ιστορικών Ψαρών, στο πλαίσιο της οποίας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Κος Αποστολάκης έκανε τιμητική επίσκεψη.

Το πάθος της οργάνωσης για την ανάπτυξη και υποστήριξη των απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας έχει οδηγήσει σε συνεργασίες επιμορφωτικού και ιατρικού περιεχομένου. Γι᾽αυτό το διάπλου συνεργάστηκε με την Ολυμπιακή Εκεχειρία και το British Council, τις ολυμπιονίκες ιστιοπλοίας Κα Β. Κραβαριώτη και Κα Σ. Παπαδοπούλου, τη διατροφολόγο Κα Χ. Κωσταρά και το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε παιδιά και γονείς να μπορέσουν να εκφραστούν και να εκπαιδευτούν σε καίρια, επίκαιρα ζητήματα.

Η Axion Hellas προσπαθεί να αφουγκραστεί τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και θέλει να προσφέρει ποιότητα ζωής στους κατοίκους που παραμένουν σε απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας. Οι δράσεις είναι ολιγοήμερες, αλλά περιεκτικές και το αντικτυπό τους μένει αναλλοίωτο στο χρόνο και στις καρδιές των ανθρώπων δίνοντας τους ελπίδα και κρατώντας τον τόπο τους ζωντανό.

Η αγάπη που δείχνει ο κόσμος στο έργο μας αποτελεί τον κύριο μοχλό να συνεχίσουμε το έργο μας, με πάθος και αξίες.

1η Ημέρα

2η Ημέρα 

3η Ημέρα

4η Ημέρα

5η Ημέρα