3η Αποστολή: ΨΑΡΑ – ΒΟΛΙΣΣΟΣ XIOY 20.09 – 24.09.2017

Η 3η αποστολή της Axion Hellas ξεκίνησε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου με 40 καταξιωμένους ιατρούς και 57 εθελοντές. Στόχος ήταν η βελτίωση υποδομών καίριας σημασίας για την καθημερινότητα των κατοίκων, ενώ παράλληλα διοργανώθηκαν ομιλίες και εκδηλώσεις επιμορφωτικού χαρακτήρα. Μέχρι και την Κυριακή 24 Μαρτίου η αποστολή επισκέφθηκε τα Ψαρά και την Χίο, συγκεκριμένα τη Βολισσό, όπου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις παιδιών και ενηλίκων από ιατρική ομάδα 22 διαφορετικών ειδικοτήτων. Συνολικά εξετάστηκαν 669 ασθενείς και έγιναν 300 αιμοληψίες.

Oι κάτοικοι των Ψαρών και της Βολισσού μπόρεσαν να εξεταστούν στα ιατρεία που έστησε η ομάδα της Axion Hellas και να γίνουν και εθελοντές δότες μυελού των οστών. Η Axion Hellas συνεργάστηκε με το ίδρυμα της Κας Μαριάννα Βαρδινογιάννη “Όραμα Ελπίδας” στην ενημέρωση για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών.

Ο κύριος πυλώνας της αποστολής ήταν οι ιατρικές εξετάσεις και με κεντρικό μήνυμα το “WeSupportSociety”, η Αxion Ηellas συνέβαλε στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων με παραπάνω από έναν τρόπους.

Στην αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Ψαρών με βασικό θέμα την “Πρόληψη και Υγεία” πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες: “Πρώτες ιατρικές βοήθειες”, “Παπ τεστ και εμβόλιο HPV για την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας” και “Ενημέρωση για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών”. Επίσης δόθηκε η ομιλία “Ασφαλής χρήση του internet” από αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.  

 Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν συμπεριέλαβαν το πρόγραμμα με τίτλο «Σέβομαι την διαφορετικότητα» σε συνεργασία με την Ολυμπιακή Εκεχειρία και το British Council για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, διαδραστικό παιχνίδι με τις ολυμπιονίκες Βιργινία Κραβαριώτη και Σοφία Παπαδοπούλου, ενημέρωση για την βέλτιστη διατροφή στη φάση ανάπτυξης/εφηβείας και αθλητισμού και  παιχνίδι με θεατρικό αυτοσχεδιασμό για τα παιδιά του νηπιαγωγείου.

Στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο Ψαρών και Βολισσού παραδόθηκε σχολικός και υλικοτεχνικός εξοπλισμός, δωρεάς Axion Hellas και SkyExpress. Επίσης το πρόγραμμα “Όλοι μαζί μπορούμε” του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, δώρισε φάρμακα και υγειονομικό υλικό στους ιατρικούς σταθμούς των νησιών και ο δήμος Ψαρών έλαβε 2 σάρωθρα καθαριότητας από την ΑxionΗellas. Με τη δωρεά της Neptune Lines και της Αιγέας ΑΜΚΕ , ανακαινίστηκε το στρατιωτικό φυλάκιο των ιστορικών Ψαρών, στο πλαίσιο της οποίας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Κος Αποστολάκης έκανε τιμητική επίσκεψη.

Το πάθος της οργάνωσης για την ανάπτυξη και υποστήριξη των απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας έχει οδηγήσει σε συνεργασίες επιμορφωτικού και ιατρικού περιεχομένου. Γι᾽αυτόν τον διάπλου συνεργάστηκε με την Ολυμπιακή Εκεχειρία και το British Council, τις ολυμπιονίκες ιστιοπλοΐας Κα Β. Κραβαριώτη και Κα Σ. Παπαδοπούλου, τη διατροφολόγο Κα Χ. Κωσταρά και το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε παιδιά και γονείς να μπορέσουν να εκφραστούν και να εκπαιδευτούν σε καίρια, επίκαιρα ζητήματα.

Η AxionHellasπροσπαθεί να αφουγκραστεί τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και θέλει να προσφέρει ποιότητα ζωής στους κατοίκους που παραμένουν σε απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας. Οι δράσεις είναι ολιγοήμερες, αλλά περιεκτικές και ο αντίκτυπος τους μένει αναλλοίωτος στο χρόνο και στις καρδιές των ανθρώπων δίνοντας τους ελπίδα και κρατώντας τον τόπο τους ζωντανό.

Η αγάπη που δείχνει ο κόσμος στο έργο μας αποτελεί τον κύριο μοχλό να συνεχίσουμε το έργο μας, με πάθος και αξίες.