Η πρώτη δράση της Axion Hellas για το 2018 στο Μεγανήσι, τον Κάλαμο και τον Καστό

Η πρώτη σχεδιαζόμενη δράση της Axion Hellas για το 2018, πρόκειται να πραγματοποιηθεί 8.03.2018 – 11.03.2018 στο Μεγανήσι, τον Κάλαμο και τον Καστό.

Το Μεγανήσι ανήκει στα Πριγκιποννήσια, ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών που πλέει στο γαλάζιο του Ιονίου σε μικρή απόσταση από τα Ακαρνανικά παράλια. Το νησί με έκταση 20 τ.χ είναι το μεγαλύτερο, εξ’ ου και το όνομά του και απέχει από το λιμάνι του Νυδριού 3,6 ν.μ. Στο νησί υπάρχουν τρία χωριά με συνολικό πληθυσμό περίπου 1200 κατοίκους.

Ο Καστός, είναι ένα από τα μικρότερα νησιά του Ιονίου πελάγους. Βρίσκεται σε απόσταση 6 μιλίων από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, όπου είναι το πλησιέστερο λιμάνι προσέγγισης στην Στερεά Ελλάδα, νοτιοανατολικά της Λευκάδας και νότια, σε απόσταση ενός μιλίου, από το νησί του Καλάμου, που θεωρείται προσάρτημα του.

Ο Κάλαμος, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το χωριό Μύτικας της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά παρά την κοντινή του απόσταση ανήκει διοικητικά στο Νομό Λευκάδας μαζί με άλλα μικρά νησιά της περιοχής. Είναι κυρίως ορεινό, η κορυφή μάλιστα του βουνού που δεσπόζει στο νησί φτάνει τα 745 μ. Η επικοινωνία με την ηπειρωτική χώρα γίνεται με καΐκια που εκτελούν δρομολόγια από και προς τον Μύτικα στην ακτή της Αιτωλοακαρνανίας.