Δράσεις του 3ου διάπλου της Axion Hellas

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου η  Axion Hellas, θα επισκεφθεί τα Ψαρά και τη Βολισσό στη βορειοδυτική Χίο. Η δράση αυτή θα αποτελέσει τον 3ο διάπλου για το 2017 και κατα τη διάρκεια της θα διενεργηθούν μικροβιολογικές, αιματολογικές εξετάσεις στους κατοίκους, θα στηθούν ιατρεία 20 ιατρικών ειδικοτήτων, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά.

Τα ιατρεία που θα στηθούν στα Ψαρά και τη Βολισσό είναι τα κάτωθι:  Παιδιατρικό, Παιδογαστρεντερολογικό, Γυναικολογικό, Πνευμονολογικό, Καρδιολογικό, Ενδοκρινολογικό, Γαστρεντερολογικό/Ηπατολογικό, Γενικής Χειρουργικής, Χειρουργικής μαστού, Αγγειολογικό,  Οφθαλμολογικό, Νευρολογικό, Πλαστικής χειρουργικής, Δερματολογικό, Ορθοπεδικό, Ουρολογικό, Ωτορινολαρυγγολογικό, Ψυχιατρικής και Οδοντιατρικό. Θα διενεργηθούν τέστ Pap και υπερηχογράφημα μαστού, θυρεοειδούς, κοιλίας και αγγείων. Οι κάτοικοι των Ψαρών θα μπορέσουν να επισκεφθούν τα ιατρεία την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου και της Βολισσού το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου.

Την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου στις 20:00, θα δοθούν ομιλίες στην αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Ψαρών με βασικό θέμα την “Πρόληψη και Υγεία”. Συγκεκριμένα οι ομιλίες αφορούν:’Πρώτες ιατρικές βοήθειες’, ‘Παπ τεστ και εμβόλιο HPV για την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας’ και ’Ενημέρωση για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών’. Την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου θα δοθεί η ομιλία ’Ασφαλής χρήση του internet’ από αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.  Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου , στις 19:30, στην πλατεία του Χριστού οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν και στη Βολισσό.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα Ψαρά την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου στισ 9:00 και στη Βολισσό  την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου στις 9:00 και θα περιλαμβάνουν το πρόγραμμα με τίτλο «Σέβομαι την διαφορετικότητα» σε συνεργασία με την Ολυμπιακή Εκεχειρία και το British Council για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, διάδραση με τις ολυμπιονίκες Βιργινία Κραβαριώτη και Σοφία Παπαδοπούλου, ενημέρωση για την βέλτιστη διατροφή στη φάση ανάπτυξης/εφηβείας και αθλητισμού και  παιχνίδι με θεατρικό αυτοσχεδιασμό για τα παιδιά του νηπιαγωγείου.

Οι δραστηριότητες που έχει οργανώσει η Axion Hellas θα πραγματοποιηθούν στα Ψαρά από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και στη βορειοδυτική Χίο, στη Βολισσό απο τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 24 Σεπτεμβρίου.