ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 • Βασίλης Πατέρας
  Βασίλης Πατέρας
  Πρόεδρος
 • Αίγλη Ζέλλου
  Αίγλη Ζέλλου
  Αντιπρόεδρος Α'
 • Δωρόθεος Σαμολαδάς
  Δωρόθεος Σαμολαδάς
  Γενικός Γραμματέας
 • Σέργιος Αρνιακός
  Σέργιος Αρνιακός
  Ταμίας ΔΣ
 • Μελίνα Τραυλού
  Μελίνα Τραυλού
  Σύμβουλος ΔΣ
 • Πρίγκιπας Νικόλαος
  Πρίγκιπας Νικόλαος
  Σύμβουλος ΔΣ
 • Γιώργος Χαρώνης
  Γιώργος Χαρώνης
  Αναπληρωτής ΔΣ
 • Σάντυ Κορμά
  Σάντυ Κορμά
  Αναπληρωτής ΔΣ

Axion Hellas © 2019. All rights reserved.

Βασίλης Πατέρας
Πρόεδρος


OΒασίλης Πατέρας σπούδασε ναυτιλιακά στο Morley College του Λονδίνου και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο American College του Λονδίνου και επαγγελματικά δραστηριοποιείται στον τομέα της Ναυτιλίας. Έχει υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό στην ομάδα υποβρύχιων καταστροφών. Επίσης, είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στον αγώνα ανοιχτής θαλάσσης Round Britain 2008, κάτοχος του ρεκόρ Round of Britain και κατέλαβε την 6η θέση,στον πολύ γνωστό υπερατλαντικό αγώνα ιστιοπλοΐας,Atlantic Rally for Cruisers (ARC2011). Έχει συμμετάσχει ενεργά σε εθελοντικές δράσεις από το 2007, στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου σαν κυβερνήτης φουσκωτού και από το 2014 σαν Υπεύθυνος Πλεύσης σε εθελοντικές δράσεις.

Αίγλη Ζέλλου
Αντιπρόεδρος Α'


H Δρ. Ζέλλου σπούδασε ιατρική στο Georgetown University, όπου και έλαβε ειδικότητα στην Παιδιατρική. Αργότερα, έλαβε την υποειδικότητα της Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη και Διδακτορικό από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Εργάζεται στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, όπου είναι υπεύθυνη στον τομέα ηπατολογικών νοσημάτων και μεταμοσχεύσεων ήπατος και από το 2003 διευθύνει το Τμήμα Παιδικής Γαστρεντερολογίας του Νοσοκομείο Παίδων Μητέρα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις σαν παιδίατρος στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Δωρόθεος Σαμολαδάς
Γενικός Γραμματέας


Ο Δωρόθεος Σαμολάδας είναι εταιρικός δικηγόρος, συνδιοικητικός εταίρος της ελληνικής δικηγορικής εταιρείας Σαραντίτης από το 2004. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο εμπορικό δίκαιο στο University of Southampton. Κατατάσσεται ως συνιστάμενος Έλληνας επιχειρηματικός δικηγόρος, από όλους τους μεγάλους διεθνείς νομικούς καταλόγους (Chambers, Legal500, BestLawyers). Σύμφωνα με έρευνα του BestLawyers.com, επιλέχθηκε από τους συναδέλφους του ως δικηγόρος της χρονιάς 2013 για την Αθήνα στον τομέα των Συγχωνεύσεων & Εξαγορών. Κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου του, ο Δωρόθεος Σαμολαδάς ασχολείται εθελοντικάμε την AxionHellasως γενικός γραμματέας.

Σέργιος Αρνιακός
Ταμίας ΔΣ


Ο Σέργιος Αρνιακός είναι απόφοιτος Μηχανολογίας του Imperial College του Λονδίνου με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ναυτική Μηχανολογία του University College of London και στα Οικονομικά του Πανεπιστημίου City University Business School. Ξεκίνησε την καριέρα του στη ABN AMRO στο ναυτιλιακό τμήμα και στη συνέχεια εργάστηκε ως traderπαραγώγων στην KnightCapitalστο Λονδίνο. Σήμερα εργάζεται ως στέλεχος στην Neptune Lines Shipping and Managing Enterprises S.A. Έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στην θάλασσα και τα μηχανοκίνητα σκάφη και συμμετάσχει εθελοντικά ως κυβερνήτης σε διάπλους στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους με την Axion Hellas.

Μελίνα Τραυλού
Σύμβουλος ΔΣ


Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας Neptune Lines Shipping and Managing Enterprises S.A., η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών οχημάτων. Συμμετέχει ενεργά στον εθελοντισμό και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ΑXION Hellas. Παράλληλα, είναι Γραμματέας του Προεδρείου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Malta International Shipowners Association, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μέλος του Greek National Committee του νηογνώμονα DNV-GL, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Hellenic Mutual War Risks Association (Bermuda) Limited, μέλος του Board of Trustees του Πανεπιστημίου Northeastern, και Επίτιμος Πρόξενος του Προξενείου της Δανίας στον Πειραιά. Η Μελίνα Τραυλού έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Northeastern στη Βοστώνη των ΗΠΑ και μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.

Πρίγκιπας Νικόλαος
Σύμβουλος ΔΣ


Ο Πρίγκιπας Νικόλαος είναι απόφοιτος Διεθνών Σχέσεων από το πανεπιστήμιο BrownUniversityτων Η.Π.Α. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, υπηρέτησε για ένα έτος στον Βρετανικό Στρατό, ως ανθυπολοχαγός του συντάγματος Συντάγματος Ιππικού, Royal Scots Dragoon Guards. Έχει εκτεταμένη εμπειρία στον τραπεζικό τομέα όσο και στον τομέα των επικοινωνιών, καθώς και στη συμβουλευτική επιχειρήσεων. Τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στη φωτογραφία, πραγματοποιώντας εκθέσεις φωτογραφίας στο Λονδίνο, την Ντόχα και τη Μελβούρνη. Ο Πρίγκιπας Νικόλαος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Knightsbridge Schools International, το οποίο ιδρύθηκε το 2008 για να αναπτύξει και να λειτουργήσει ένα δίκτυο διεθνών σχολείων σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί ενεργό μέλος της Axion Hellas από τη στιγμή της ίδρυσής της.

Γιώργος Χαρώνης
Αναπληρωτής ΔΣ


Ο Δρ. Χαρώνης σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε την ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο Louisville. Έλαβε την υποειδικότητα στην αισθητική και επανορθωτική χειρουργική των βλεφάρων, του οφθαλμικού κόγχου και της δακρυικής συσκευής στο UCLA στις ΗΠΑ. Είναι διπλωματούχος του American Board of Ophthalmology, Fellow της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας και Visiting Professor Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο UCLA. Είναι διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνιδρυτής του Ιατρικού Κέντρου Οφθαλμολογίας AthensVision. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Οφθαλμικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής και είναι Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας.

Σάντυ Κορμά
Αναπληρωτής ΔΣ


H Δρ. Κορμά είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα της παιδιατρικής στην Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”. Απο το 2007 έως σήμερα είναι επιμελήτρια της Παιδιατρικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ. Από το 2012 συμμετέχει ενεργά σε εθελοντικές ομάδες προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών σε κατοίκους ακριτικών νησιών.